Mångmiljonorder till prestigeprojekt i London

Parans har erhållit en order från Lumiere Acquisitions Ltd, Storbritannien, på Paranssystem. Ordervärdet uppgår till drygt 3,2 miljoner kronor. Det är den största ordern avseende den nya generationens Paranssystem, SP4.

Pressmeddelandeinfo

  • Företag: Parans Lighting AB
  • PDF: 672815.pdf
  • Publicerat: 11 May, 2017
  • Dela detta:

Mångmiljonorder till prestigeprojekt i London

Parans har tecknat avtal med fastighetsutvecklingsföretaget Lumiere Acquisitions Ltd i London, avseende försäljning av Paranssystem till ett ordervärde om drygt 3,2 miljoner kronor. Kunden har i avtalet dessutom möjlighet att utöka antalet system när behovet ökar, med redan satta kommersiella villkor. 

Paranssystemen ska installeras i ett flerbostadshus som kallas för ”Beacon” som kommer att uppföras strax norr om London med byggstart hösten 2017. Beacon marknadsförs som Storbritanniens första nollenergi flerbostadshus enligt den brittiska standarden EPC A+. Byggnaden kommer att vara koldioxidneutral. Beacon har fått stor uppmärksamhet i media i England och internationellt för sin helhetslösning kring energieffektivitet och användning av grön teknik. Bostäderna är premiumbostäder och utöver naturligt ljus kommer de att ha faciliteter såsom eget gym och trädgård på taket.

Paranssystemen har en 24/7-uppkoppling mot internet, vilket gör att de är kontinuerligt monitorerade, så att kunden kan känna sig trygg i att systemen levererar mesta möjliga mängd naturligt ljus.

- Detta är ytterligare en bekräftelse på att kunderna som inväntat produktionsstarten nu börjar lägga sina order och vi är stolta över att få vara del av detta prestigeprojekt, säger Anders Koritz, Parans VD. Försäljningen är dessutom strategiskt viktigt för Parans eftersom fastigheten både har en tydlig grön profil och är belägen i London med många arkitekter involverade i projekt inom Parans geografiska fokusområden och kundprofiler.


Denna information är sådan information som Parans Solar Lighting AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 11 maj 2017. 

För mer information kontakta gärna: 

Anders Koritz, VD Parans Solar Lighting AB (publ), tfn. 0733-211635, anders.koritz@parans.com www.parans.com 

Om Parans Solar Lighting AB (publ) 

Parans Solar Lighting erbjuder solljus för inomhusmiljöer genom ett innovativt system som fångar in och leder vidare solens strålar. Parans, som utvecklat och patenterat tekniken, vänder sig främst till fastighetsägare, arkitekter och större arbetsgivare över hela världen. Parans Solar Lighting är noterat på börslistan Aktietorget och har kontor i Göteborg.