Ljusguide vägleder solen in i rummet

Parans har tillsammans med Bengt Dahlgren tagit fram en unik ljusguide som ska vägleda kunden till att få önskad upplevelse med naturligt ljus inomhus. Till hjälp finns ett  nytt verktyg för att analysera och beräkna dagsljusautonomi.

Pressmeddelandeinfo

  • Företag: Parans Lighting AB
  • PDF: 650043.pdf
  • Publicerat: 29 March, 2017
  • Dela detta:

Ljusguide vägleder solen in i rummet

Parans har tillsammans med Max Tillberg och Anna Larsson, på Bengt Dahlgren, tagit fram en så kallad ljusguide för Parans ljuslösningar. Max och Anna är specialister inom inneklimat och dagsljus. Ljusguiden ska underlätta för kunden att få vägledning för att välja rätt antal Paranssystem och vilken typ av ljusspridning för att få just den upplevelse av naturligt ljus med Paranssystem som de önskar sig.

I ljusguiden finns olika beräkningsmetoder: en enkel för den som vill få en övergripande förståelse hur det går att använda ljuset och en mer avancerad, kallad Parans Daylight Autonomy Tool, där dagsljusautonomin kan beräknas med hjälp av ett digitalt verktyg anpassat för Parans lösningar. Genom det digitala verktyget kan frågor besvaras såsom exempelvis hur ska ljuspunkterna placeras för att uppnå en viss luxnivå, kan rummet uppnå kraven inom exempelvis miljöcertifieringsprogrammet LEED, hur kan en viss nivå av dagsljusautonomi uppnås. För de kunder som inte vill använda det digitala beräkningsverktyget själva kommer Parans att erbjuda olika tjänster för att hjälpa till med detta.

Ljusguiden kommer att finnas tillgänlig i april månad.

-Genom ljusguiden ska kunden mycket enklare ledas till rätt lösning för just dem och känna sig trygg i vad Parans lösningar faktiskt kan hjälpa till med, säger Nils Nilsson, Product Manager på Parans. Verktyget gör oss också unika då vi i dagsläget är ensamma om att tillhandahålla denna analysmetod till våra kunder. Genom ljusguiden tydliggör vi Parans erbjudande och förkortar tiden till köpbeslutet.  

För mer information kontakta gärna: 

Anders Koritz, VD Parans Solar Lighting AB (publ), tfn. 0733-211635, anders.koritz@parans.com www.parans.com 

Om Parans Solar Lighting AB (publ)

Parans Solar Lighting erbjuder solljus för inomhusmiljöer genom ett innovativt system som fångar in och leder vidare solens strålar. Parans, som utvecklat och patenterat tekniken, vänder sig främst till fastighetsägare, arkitekter och större arbetsgivare över hela världen. Parans Solar Lighting är noterat på börslistan Aktietorget och har kontor i Göteborg.