Case study: Private home in the countryside, France

In Aulnay, in the French countryside, sunlight is brought into the kitchen of this private home.

Product info

  • Category: Residential
  • Client:

Case study

Challenge

The kitchen of this countryside home needed more natural light and the owners had decided to install a Parans system. As the roof could not be used, the challenge for this installation was to find a place for the SP3 receiver. It needed an elevated place to access the sun from a garden full of greenery.

Solution

Using the flexible Parans cables, the installation did not have to be made from the top down. In a sunny corner of the garden, an elevated wooden base was built for the receiver. A conduit was then buried under the lawn, to bring hte Parans cables underground and then up into the kitchen. Inside the room, both L3 Spotlights and an L1 Small luminaire are used to illuminate the work surface anstove. Parans Solar Lighting provided a flexible solution to ssolve the daylight problem.