Case study: Governmental Building, Malaysia

How do you add natural light to a green profiled, high security governmental building?

Product info

  • Category: Commercial
  • Client:

Case study

Challenge

A governmental building in Malaysia needed to be renovated in order to be certified according to the Malaysian Green Building Index. To achieve this, exposure to daylight had to be increased to improve the environment for employees.

The building is large and has thick walls, and must maintain high security standards.

Solution

The Parans systems were placed on the roof so they could harvest sunlight throughout the whole day and bring it to areas that had very little natural light. Since Parans systems use very flexible, thin bendable fibre optic cables, they could be installed while making only small holes in the roof or facade.

The Parans system therefore fulfilled the main task of bringing satisfactory levels of natural light into employees' working environment, without compromising security since tha small holes do not increase the possibility of unauthorized access to the building.