Referensprojekt: Privatbostad på landsbyggden, Frankrike

I Aulnay på den franska landsbyggden har solljus tagits in till privatbostadens kök.

Projektinfo

  • Kategori: Privatbostad
  • Kund:

Referensprojekt

Utmaning

Köket i detta hem på landsbyggden behövde mer naturligt ljus och ägarna hade bestämt sig för att installera ett Paranssystem. Eftersom taket inte kunde användas var utmaningen för denna installation att hitta en plats för SP3 mottagaren. Den behövde en upphöjd plats för att få tillgång till solen i en trädgård full av grönska.

Lösning

Genom att använda flexibla Paranskablar behövde inte installationen göras uppifrån och ner. I en solig del av trädgården byggdes en förhöjd träbas för mottagaren. Ett rör gömdes sedan under gräsmattan för att leda Paranskablarna under jorden och sedan upp och in i köket. Både L3 Spotlight och L1 Small armaturer används för att lysa upp arbetsytan och ugnen. Parans Solar Lighting tillhandahöll en flexibel lösning för att lösa dagsljusfrågan.