Referensprojekt: Kontor Bangalore, Indiens Silicon Valley

Projektinfo

  • Kategori: Kommersiellt
  • Kund:

Referensprojekt

Utmaning

Precis som hos många bolag har det i projektet aktuella företagets samvaroutrymmet (loungen) placerat långt in i byggnaden och långt från fönster dit inget naturligt ljus når.

Företaget, som har global verksamhet, har uttalade hållbarhetsmål, både miljömässigt med flera LEED-certifierade anläggningar i USA, men också vad gäller de anställda att ge dem bra arbetsplatser med trivsamma miljöer.

Lösning

Genom att använda Parans lösningar kan företaget nu förse en del av kontoret med naturligt ljus och därigenom göra arbetsmiljön mer trivsam. Ljuset sprids på insidan genom de enkla fiberändarna i en 60-gradig kon och ger ett behagligt men framförallt naturligt ljus.

Kontoret är miljöcertifierat enligt LEED Commercial Interiors Platinum (LEED ID+C), vilket innebär att företaget har valt att miljöcertifiera sitt kontor trots att inte hela byggnaden är LEED-certifierad.

SP3 system utomhus

Lounge